· سیره و تربیت:
محمد در بیست و پنج سالگی ،با نیکو سیرتی و رفتار عادلانه ، شایستگی در یافت لقب (امین)را به دست آورد و مردم بزودی ندای او را اجابت کرده و یاریش برخاستند .او با کوچکترها مهربان بود و به بزرگترها احترام میگذاشت و با اخلاق و رفتاربه آنان فیض میبخشید.
...
سید للو(اندیشمند سوئیسی که بین سالهای 1887-1958 زندگی میکرد . مطلب فوق در ص 58 کتاب تاریخ العرب وی مندرج است .)
عرب ها پیش از پیدایش اسلام از ارتکاب جنایت و کارهای زشت ابایی نداشتند و محمد (ص) با اوردن آیینی نو و قوانینی پر ارج به اصلاح آنان پرداخت و انها را با یایکدیگرمتحد ساخت و امورشان را سامان بخشید و از ایشان امتی ریشه دار و با منزلت و متمدن به وجود آورد .
کارادیفو (خاور شنا س فرانسوی مطلب فوق از متاب مفکروالسلام او ذکر گردیده است )
· بعد تربیتی :
ایوانف نویسنده روسی به هنگام بحث در باره اسلام چنین نوشته است :
این دین به سرعت در جهان انتشار یافت و موسس این آیین عربی محمد بود که توانست عادتهای مورثی ناپسند قومش را براندازد و قبایل عرب را متحد سازدو بینش و اندیشه آنان را روشن و اخلاق شان را نیکوو دلهایشان را نرم گرداند و ایشان را برای پیشرفت و ترقی آماده کند و توفیق وی در انجام چنین کارهایی نشانه این است که او براستی از مصلحان
بزرگ بود .
آری واقعا این چنین بود و محمد (ص) آن امت راکد و جاهل را تربیت کرد و چنان روشهای تربیتی پیشرفته ای به آنان
آموخت که نظریات بزرگان دانش و تربیت در جهان معاصر نیز به سطح آنها نرسیده است.
دنیای امروز به انسان آفریننده کامپیوتر و اینترنت مباهات میکند اما با تمام ابزارهای تکامل یافته اش از درمان اعتیاد به مواد مخدر ناتوان است در صورتی که تربیت پیامبر انسانهای عصر جاهلیت را به زاهد ان شب و دلاوران روز متحول ساخت و از ایشان راد مردانی به وجود آورد که نه تنها برای برادران دینی خود چیزی را می پسندیدند که برای خود دوست می داشتند بلکه در عین تنگدستی و نیازمندی با ایثار و از خود گذشتگی آنان را بر خویش ترجیح می دادندو به چنان اقتداری دست یافتند که پس از گذشتن نیم قرن ازطلوع اسلام فرمانروای نیمی از جهان شدند و با دانش و فرزانگی و پند و اندرز نیکو و به کارگیری بهترین روشهای مباحثه مردمان را به راه پروردگار فرا خوانده و موجبات پیوستن آنان به امت بزرگ اسلام را فراهم آوردند .و ما به یاری خدا بزودی بخشی از مهمترین ویژگیهای تربیتی آن پیامبر بزرگ و اولین و بهترین مربی انسانیت را ذکر خواهیم کرد.
· تعریف تربیت:
ما در بحث حاضر به ذکر تعریفهایی که دانشمندان در باره تربیت آورده اند نمی پردازیم زیرا هدفمان تیین بعد تربیتی شخصیت رسول اکرم است .و مطرح کردن تعریفهای گوناگون ما را از آن هدف دور میکند.ولی آنچه را خود به عنوان تعریف تربیت برگزیده ایم به شرح زیربیان می داریم :
تربیت عبارت است از سوق انسان به سوی کمالی که خدای تعالی برای وی دوست میدارد .در این تعریف نکات زیر شایان یاد آوری است:
1. متربی فقط انسان است نه حیوانات یا موجودات دیگر .
2.هدف تربیت حرکت به سمت کمال است نه وصول به کمال زیرا کمال حقیقی از آن خداست و مقام عصمت نیز مخصوص انبیای عظام و اهل بیت نبی اکرم اسلام است که خدا آنان را از هر گونه پلیدی دور ساخته و پاک و مطهر شان گردانیده است .
3. مقدار کامیابی در کار تربیت از مقدار تقرب انسان به کمال مشخص میگردد .
4. مراد از کمال کمالی است که آفریدگار توانا آن را دوست میدارد و در احکام و آیاتی که بر پیغمبران فرو فرستاده حدود آن را معین کرده است نه کمال مورد نظر فیلسوفان .
5. در تعریف تربیت گفتیم « کمالی که خدا آن را دوست میدارد » این سخن با اینکه بگوییم«کمالی که خدا اراده کرده باشد »متفاوت است زیرا اگر چنین بود همه انسانها به کمال می رسیدند چه اراده الهی بر هرچیز تعلق گیرد بدون درنگ موجود میگردد اما در مورد چیزهایی که خداوند دوست میدارد قضیه به این صورت نیست .مثلا خداوند سبحان دوست دارد که همه بندگانش صالح و نیکوکار باشند اما همه بندگان او این چنین نیستند .
جستجو در کل مطالب این وبلاگ، حتی مطالب بایگانی شده!